ÚTMUTATÓK, HASZNOS TANÁCSOK, TIPPEK-TRÜKKÖK A
GOOGLE INGYENES ALKALMAZÁSAIHOZ
LEGFRISSEBB
Pillanat...

Velem megosztott Google drive file-ok és mappák okos kezelése

A Google Drive Velem megosztva mappájának titkai


Sokaknak fejfájást okoz, hogy mit kezdjenek egy velük megosztott Google Drive fájllal vagy mappával! Hol keressék, van- ezekkel további teendő? A dolog nem olyan bonyolult, viszont egy fontos lépést mindenképp ismerni kell... Mutatom!

Irány a Velem megosztva Drive mappa!

A drájvon külön gyűjtője, mappája van a velem megosztott anyagoknak.
 • A Drive-on, a jobb oldali listában kattints a Velem megosztva  people nézetre
 • kattints egy fájlra vagy mappára
 • kattints jobb felül, legszélén, az információs panel ikonra info ha látni szeretnéd, hogy ki és mikor osztotta meg veled a kérdéses fájlt vagy mappát

Add a Saját meghajtóhoz a megosztott anyagot!

Ahhoz, hogy a veled megosztott fájlokat vagy mappákat a Saját drájvodon, azaz a saját meghajtód részeként láthassad és ott rendezni tudd, a fájlt vagy mappát a Saját meghajtóm-hoz kell adnod!
 • Jobb gombbal kattints a kérdéses fájlra/mappára
 • a legördülő ablakban válaszd a "Hozzáadás a Saját meghajtóhoz" menüpontot
 • rakd egyből a helyére: kattints a Rendezés feliratra, és 
 • navigálj a megfelelő helyre
Fontos tudnod, hogy az áthelyezet mappa vagy fájl örökölni fogja az őt tartalmazó mappa megosztási beállításait! Ha ezt rendben van így, akkor
 • kattints az OK gombra
A megosztott fájl/mappa így már rendezetten a saját meghajtónk részévé vált, amit a megszokott módon elérhetünk.

Tipp! 

A Velem megosztva nézetben, a felső ikonsorban is megtaláljuk a "Hozzáadás a Saját meghajtóhoz" menüpontot, ha először a hozzáadandó mappára vagy fájlra kattintunk!
---

Szólj hozzá! Oszd meg és/vagy lájkold a cikket, ha hasznosnak találod! Köszönöm!

13 megjegyzés: Leave Your Comments

 1. Most már nem működik a hozzáadás saját mappához gomb, ha a velem megosztott tartalomnál kattintok a jobb gombra.... Van valamilyen módja mégis a saját meghajtóra tételnek? köszönom!

  VálaszTörlés
 2. ..., igen az elnevezés megváltozott, de a lényeg megmaradt! Most úgy hívják, hogy "Parancsikon hozzáadása a Drivehoz", ... az új ikon egyébként vizuálisan jobban szemlélteti azt, hogy az így látott "fájl" valójában csak egy, a Velem megosztott mappában lévő fájlra mutató link!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Viszont ez azt is jelenti egyben, hogy az én meghajtómon nincs meg a fájl. Ergo ha törli a megosztó fél akkor többé én sem fogom látni. Az igazi kérdés az, hogy hogyan tudom legegyszerűbben a saját meghajtómra átpakolni? Kénytelen vagyok letölteni és feltölteni? Vagy megoldható a felhőben? Köszi.

   Törlés
  2. Még annyi infó, hogy a Shift+Z-t kipróbáltam. Hozzáadtam a meghajtómhoz egy 12GB-os mappát, de nekem továbbra is azt mutatja, hogy foglalt tárhely 4,5GB, ergo nem adta hozzá pusztán létrehozott egy parancsikont. Tehát a fenti kérdés továbbra is áll...

   Törlés
 3. Szia! Messengerben kaptam egy gooogle drive mappa linket, szerkesztői jogosultsággal. A messengerből a link működik. Szeretnék ebbe a közös mappába a telefonomról (iphone) fotókat tölteni, de a "Velem megosztott..." helyen nem jelenik meg ez a mappa, így a feltöltést sem tudom megcsinálni. A segítségedet kérem. üdv:Attila

  VálaszTörlés
 4. Szia! Sajnos a gugli alkalmazások iphone-ről nem 100%-ban natív módon működnek, lehet h. most is ilyesmi van ... nem találkoztam még vele. Ötleteim: lépj be laptopról, pc-ről google-fiókodba ... nézd meg így. Ha nincs, kérd a linket gmail címedre, a levélben kattints rá ... meg kell jelenjen a mappa a Velem megosztott-ak között. Ha ez sem megy, kérd meg a megosztót, h. közvetlenül gmail címeddel ossza meg szerkesztői jogosultsággal a mappát ... így biztosan működni fog! Kíváncsi vagyok mire jutottál ... :)

  VálaszTörlés
 5. Szia!
  Az lenne a kérdésem,hogy a velem megosztott mappát hogyan láthatnám a számítógépen a mappák közt és nem csak parancsikonnal.A sync alkalmazás így nem tudja szinkronizálni közvetlenül és nem is látni a mappát,a parancsikon nem jó!

  VálaszTörlés
 6. Szia!

  A mappa továbbra is hozzáadható a saját meghajtóhoz a régi módszer szerint, csak a menü és az ikon tűnt el, de megmaradt a billentyűparancs.
  A Velem megosztva részben ki kell jelölni a mappát vagy fájlt, amit a saját meghajtódhoz szeretnél adni és meg kell nyomni a SHIFT+Z billentyűkombinációt.

  VálaszTörlés
 7. Szia!
  Köszönöm szépen a választ,működik!

  VálaszTörlés
 8. SHIFT+Z billentyűkombináció működik!

  VálaszTörlés
 9. A kérdés az, hogy a velem megosztott mappa tartalma beleszámít e a 15 gb tárhelybe? Illetve lehet e olyan jogosultságot mással kiosztani, hogy csak hozzáadhat, de nem törölhet? Köszönöm előre is.

  VálaszTörlés
 10. ... az első kérdésre a válasz egyértelmű NEM, a velem megosztott mappában lévő fájlok mindig a fájl tulajdonosának tárhelyét terheli.

  A második kérdésre a válasz IGEN, bármilyen jogosultsággal is osztunk meg egy fájlt (szerkesztheti, olvashatja...), a fájlt csak annak tulajdonosa törölheti!!

  Remélem tudtam segíteni! :)

  VálaszTörlés
 11. Sajnos a billentyűkombináció is parancsikont ad.

  VálaszTörlés