ÚTMUTATÓK, HASZNOS TANÁCSOK, TIPPEK-TRÜKKÖK A
GOOGLE INGYENES ALKALMAZÁSAIHOZ
LEGFRISSEBB
Pillanat...

MS Office mellékletek egyszerű kezelése a Gmail-ben

Így nyitsd meg, vagy töltsd le a Gmailben kapott Word és Excel csatolmányokat


Könnyűszerrel (el)bánhatsz a Gmail-ben kapott word, excel vagy ppt mellékletekkel a fizetős Office programok nélkül is! Mutatom...

Word-öt, Excel-t kaptál Gmail mellékletként? Ne aggódj, tudnak "gugliul"!

Még most is hallom néha a kérdést/félő megjegyzést, hogy ".. és mi lesz az Office dokumentumokkal (nevezetesen a word/excel/ppt típusú fájlokkal), mit kezd velük a gugli felhő, a gmail és a többi google alkalmazás!?

A válasz egyszerű: No panic!

Most nézzük meg azt a nem ritka esetet, amikor Office mellékletek tucatjával lepnek meg bennünket barátaink, vagy valamely hivatal munkatársai!

Gmail MS Office mellékletek olvasása

A Word, Excel vagy ppt bemutatót azonnal olvashatod a Gmail előnézetében... ehhez csak kattints a csatolmányra.
Több melléklet esetén lépegethetsz a csatolmányok között az előnézeti képernyő szélein található nyíl ikonnal, illetve egyszerűen a billentyűzet jobbra-balra nyilaival.

Ha menteni vagy szerkeszteni szeretnéd a csatolmányt, húzd fölé az egeret a további opciókhoz.

Word és egyéb cifra Gmail mellékletek szerkesztése és mentése

A csatolmány szerkesztéshez kattints a ceruza ikonra  edit, és a google azonnal szerkeszthető fájllá konvertálja a word, excel, ppt csatolmányt,.. azaz kinyitja egy új böngésző fülön, ahol, ha kell, át tudod nevezni...és rögtön mappázni is tudod. Szerkezd kedved szerint és utána a fájlt akár natív MS Office formátumban is letöltheted (Fájl -> Letöltés másként menüpontok), és ha kell ebben a formában küldheted vissza a feladónak!

A csatolmányt változatlan formátumban is letöltheted a számítógépedre..ehhez kattints a bal oldali Letöltés ikonra  arrow_downward. A csatolmányt elmentheted közvelenül a drájvra is, ehhez a drive ikonra kell kattintanod, majd kiválasztanod a megfelelő mappát...

Tipp! 

Több mellékletet esetén az összes csatolmányt egyszerre is letöltheted, ha a jobb oldali Letöltés vagy Drive ikonra kattintasz!
---

Szólj hozzá! Oszd meg és/vagy lájkold a cikket, ha hasznosnak találod! Köszönöm!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése