ÚTMUTATÓK, HASZNOS TANÁCSOK, TIPPEK-TRÜKKÖK A
GOOGLE INGYENES ALKALMAZÁSAIHOZ
LEGFRISSEBB
Pillanat...

A Google helyszínkód, egy biztos pont az életedben


Helymeghatározás bárhol a világon a google plusz kódokkal

Van úgy, hogy nem tudod pontosan hol is vagy ... főleg, ha városon kívül, valahol egy autóút mentén vagy elakadva, vagy kiránduláson tévedtél el! Ez azonban nem gond, ha zsebedben lapul androidos telefonod, mert segít a Plusz Kód! Hogyan? Mutatom ... 

A Google térkép plusz kód egy digitális helymeghatározó cím

Ma már a földgolyón minden hely méternyi pontossággal meghatározható a GPS koordináták segítségével. Így van ez a Google térképen is, csakhogy ezek a koordináták megjegyzésre alkalmatlan otromba számhalmazok. 

Ezért van a Google térkép plusz kód, vagy helyszínkód, amely egy hagyományos utcacímhez hasonlóvá tesz bármely pontot a glóbuszon! Ez egy hat vagy hétjegyű szám-betű kombinációból, és egy (legközelebbi) helységnévből áll: pl. 

7V69+Q3 Érsekcsanád

Ez a helyszínkód tökéletes, méter-pontossággal azonosít, tényleg olyan mint egy lakcím, ahol a kód az utcanév és házszám megfelelője.

Próbáld ki! Írd be a helyszínkódot a akár a csak a google keresőbe, vagy a mobilod google térképébe és máris ott vagy, pontosan ott, amit a plusz kód megjelöl! mood

Helyszínkód a mobilodban egy érintésre

Biztosan ismered azt a kis kék pontot, ami a pontos tartózkodási helyedet jelöli a Google Térképen. Kattints rá és azonnal megjelenik tartózkodási helyed plusz kódja, vagy helyszínkódja! Ezt akár be is olvashatod egy telefonba, vagy meg is oszthatod bárkivel (a megosztás időtartamát külön is szabályozhatod!).

A helyszínkód vagy plusz kód pár lehetséges alkalmazása

Idegen városban vagy, fogalmad sincs hol parkolsz éppen le! Nem probléma a visszatalálás: kattints a kék pontra és válaszd a Parkolás elmentése lehetőséget. A parkolás helyszínkódját jhasználva , bárhová is mész, a gugli visszavezet az autódhoz!

Elakadtál valahol út közben, halvány lila gőzöds sincs, hol lehetsz ... add meg vagy oszd meg a helyszínkódodat és méterre rád fognak találni azok, akik segítségedre indultak.

Sátoroztok valahol kint a senkiföldjén, pizzát rendeltek és megadjátok a helyszínkódot ... a futár meg fog találni (lehet, hogy az utolsó métereket gyalog teljesíti, de megjön a pizza!)

Telked az isten háta mögött van, valahol a hegyoldalban ... állj meg a kapu előtt, kérd le a helyszínkódodat és ezt add meg ismerőseidnek - biztosan rádtalálnak!

Te mire használnád, vagy használtad már? Írd meg a kommentben! my_location
--- 

Szólj hozzá! Oszd meg és/vagy lájkold a cikket, ha hasznosnak találod! Köszönöm!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése