ÚTMUTATÓK, HASZNOS TANÁCSOK, TIPPEK-TRÜKKÖK A
GOOGLE INGYENES ALKALMAZÁSAIHOZ
LEGFRISSEBB
Pillanat...

Életkor számítása Google Táblázat függvényekkel - Hány napos a kapitány?

Hány napos vagy? Életkor számítása Google függvényekkel

Egy kis trükköt kell alkalmazni, ha a Google függvényekkel akarod valakinek kiszámítani években, hónapokban, vagy napokban, de akár órában/percbe/másodpercben(!) az életkorát.  Nem nagy ügy, megmutatom, sőt konkrét segítséget is adok hozzá ...

Kor kiszámítása Google függvényekkel

Az életkor kiszámításához a DÁTUMTÓLIG és a MA() Google függvényeket tudod használni. Az alapképlet ez

=DÁTUMTÓLIG(B3; MA();"Y")

ahol a B3 cella tartalmazza a kezdő dátumot (jelen esetben a születési dátumot), a MA() paraméterek nélküli függvény az aktuális nap dátumát adja vissza év.hó.nap. formátumban, míg az utolsó elemmel szabályozhatod, hogyan adja vissza a függvény az életkort: években, hónapokban, vagy napokban. Ez a képlet most kerek években fogja visszaadni.

A trükkök és amire oda kell figyelned az életkor kiszámításánál

  • a B3 cellában dátumszerűen kell az értéket megadni, egyébként nem fog működni a képlet. A cellát NEM KELL dátumszerűre formázni! Tehát a kezdő dátumot így írd be számokkal és az elválasztó pontokkal:
éééé.hh.nn.
  • a másik "trükk", amire oda kell figyelned, az az utolsó paraméter. Ez inkább egy hiba, hogy ezt a paramétert angol rövidítéssel kell megadni, bár a súgóban magyar rövídítéseket találsz. Tehát a következő paramétereket használhatod:
    • "Y": évek száma a kezdődátumtól a mai napig
    • "M": hónapok száma a kezdődátumtól a mai napig
    • "D": napok száma a kezdődátumtól a mai napig
    • "MD": napok száma a legutóbbi HÓNAPFORDULÓ óta
    • "YM": hónapok száma a legutóbbi ÉVFORDULÓ óta
    • "YD": napok száma a legutóbbi ÉVFORDULÓ óta
  • és még egy fontos dolog: az a cella, ahová a képlet kerül (a példánál a B3), szintén ne legyen semmivel formázva, mert nem fog működni a dolog!

Tipp! 

Próbáld ki a képlet működését a Gugliverzum Táblázatok Homokozóban!

---

Szólj hozzá! Oszd meg és/vagy lájkold a cikket, ha hasznosnak találod! Köszönöm!

1 megjegyzés: Leave Your Comments

  1. Come 1xbet watch your favorite groups compete on our large-screen TVs, while you chill out together with your favorite beverage and get in on some excellent sports betting action. As a Sweetwater Rewards member, you'll be able to|you presumably can} login below or from the app on your cell system to entry all your account info and offers. Have a blast half in} the best video games in the country. DraftKings at Scarlet Pearl Sportsbook offers the best sports betting experience on the Mississippi Gulf Coast.

    VálaszTörlés