ÚTMUTATÓK, HASZNOS TANÁCSOK, TIPPEK-TRÜKKÖK A
GOOGLE INGYENES ALKALMAZÁSAIHOZ
LEGFRISSEBB
Pillanat...

Ne ugrálj a fiókok között Több e-mail cím kezelése egy Gmail fiókból

Több email cím kezelése egy Gmail fiókkal

Egyetlen Gmail fiókból több e-mail címről is tudsz leveleket írni, úgy, mintha abban a másik levelezőben lennél. Miért ugrálnál az e-mail fiókok között, ha mindent egy helyről végezhetsz? Az egyik leghasznosabb Gmail funkció. Beállítása egyszerű, mutatom két kis extra csavarral a végén ...

E-mail küldése más e-mail címről

  • Gmail leveleződben kattints a jobb oldalon, a Beállítások fogaskerék ikonjára (settings)
  • a lenyílóban kattints szintén a Beállítások feliratra
  • a felső sorban, kattints a Fiókok és importálás menüpontra
  • az E-mail küldése erről a címről szakaszban, kattints a További saját e-mail cím hozzáadása szövegre
  • a felugró ablak Név mezőjébe írd be a kezelendő fiók nevét (felhasználójának a nevét)
  • alatta az e-mail címét
    • ezek az adatok fognak látszani a kimenő levélben (email feladója és email címe)
  • kattintsd ki a Kezelés aliasként lehetőséget!
  • kattints a Következő lépés gombra
  • katt a Hitelesítés küldése gombra
A gugli egy visszaigazolási e-mailt küld a fentebb megadott email címre
  • zárd be a kis segédablakot

Az e-mail küldése más fiókból lehetőség visszaigazolása

Menj be a nevezett fiókba, és
  • kattints a visszaigazoló levélben lévő linkre
  • az új ablakban kattints a Megerősítem gombra
  • ezzel hozzájárultál, hogy ezzel az e-mail címmel (és a megadott névvel) e-amileket lehessen küldeni egy másik, - akár több - postafiókból.

Levél küldése a frissen felvett email fiók nevében

És most jön a meglepetés, mert amikor egy új levelet kezdesz írni a gmail-ben, akkor - figyeld meg, hogy a Feladó mező végében egy kis nyilacska van (arrow_drop_down) ... ha

  • rákattintasz, a legördülő listában ott látod az imént felvett fiók nevét
  • válaszd ki, ha ennek a nevében akarsz levelet írni
  • nem csak a Feladó neve, de az email cím is változik, tehát a saját postaládádból más nevében tudsz levelezni, levelet küldeni!
Ezt akartad, nem!?  (mood)

Tipp! Két apró kis extra 

A Beállítások Fiókok és importálás További saját e-mail cím hozzáadása szakaszban most már látod az imént felvett e-mail fiókot.

  • A fióknév sorában, a jobb oldalon kiválaszthatod, hogy alapértelmezésként melyik e-mail nevet és címet használja Gmail, új levél írásakor. Csak kattints az alapértelmezett  feliratra a választáshoz (bármikor megváltoztathatod!)
  • ugyanitt, az Üzenetre való válaszoláskor: alatt beállíthatod azt is, hogy a Gmail automatikusan azt az email címet használja válaszadáskor, amelyre az email érkezett. Ez szuper dolog, így teljesen olyan, mintha a másik postafiókból levelezgetnél!

Ez a Gmail funkció nagy időmentő! Nem lehet meglenni nélküle, állítsd be még ma, te is! :)
---

Szólj hozzá! Oszd meg és/vagy lájkold a cikket, ha hasznosnak találod! Köszönöm!

3 megjegyzés: Leave Your Comments

  1. Várjunk-várjunk!
    Tehát ezzel a funkcióval megoldható az, pl. van egy privát@gmail.com és egy vallakozas@gmail.com címem és csak a privát@gmail.com-mal lépek be egy PC-n futó Chrome-ba, akkor ott MINDKETTŐt tudom kezelni (persze azt nem tudom, hogy hogyan néz az ki, hogyan válogatja szét a chrome felületen a gmail a két címre érkező leveleket).
    És rögvest a kérdés: hogyan hozom ezeket létre? Mert én nem akarom azt a macerát végigjátszani, ami egy új account-hoz kell, lényegében én egy másik email címet akarok ugyanahhoz az account-hoz.
    És ugye az Android felület: ott egy fiókkal be vagyok jelentkezve. Minden, azon a készüléken a szerint van kitalálva, akkor ott is tudja a gmail alkalmazás, hogy két helyre érkező email-okat kell begyűjtenie?
    Ott sem kell felhasználói fiókok között ugrálni? (Mert ugye az a telefonhoz kötött, telefonszáma van, stb...)

    Köszi a választ előre is!

    VálaszTörlés
  2. Igen! ... pl. nekem a "vallakozas@gmail.com" az elsődleges fiókom, ez előtt üldögélek nap mint nap, és hogy ne kelljen be-be nézegetnem a "privát@gmail.com" levelesládámba, a cikkben leírt módon a privát leveleimet a céges levelesládába irányítottam! Így a céges fiókomból tudom mindkétt levelesládát (sőt még többet is!) kezelni.

    A telefonos megoldás még egyszerűbb! Ha nincs is semmiféle átirányítás a levelesládában, akkor is működik, de egyszer be kell jelentkezni a másik fiókkal is a telefonon ... ezután viszont csak annyi a teendő, hogy a gmail-ban a bal felső hamburger ikonra kattintva (három vízszintes vonal) a legfelső, ALL INBOXES vagy magyar menü esetén ÖSSZES BEJÖVŐ LEVÉL menüpontot kell választani és ... voala! ... az összes regisztrált fiók leveleit egy helyen látom!

    Csak hab a tortán, hogy ha most bármelyik levelet megnyitom és arra válaszolok, akkor - inteligens módon - arról az email címről megy ki a levél, amelyik postafiókba az érkezett ... nem kell átváltanom a levelesládák között!

    Remélem tudtam segíteni! :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok, én szeretném kikapcsolni ezt a funkciót mivel az off. 365 használata során állandóan felugrik és x jellel sem tünik el. ....találkozott valaki már ezzel?

    VálaszTörlés