ÚTMUTATÓK, HASZNOS TANÁCSOK, TIPPEK-TRÜKKÖK A
GOOGLE INGYENES ALKALMAZÁSAIHOZ
LEGFRISSEBB
Pillanat...

Mobilos fényképek automatikus feltöltése tetszőleges Google Fotók tárhelyre

Több Google Fotók fiók kezelése egy mobiltelefonról

Közös családi vagy céges fotógyűjtésre ad lehetőséged az, hogy a Google Fotók mobil alkalmazásban több fotó tárhelyet is kezelhetsz! Így oda irányíthatod frissen készült fotóidat, videóidat ahová csak akarod. Egyszerű és nagyszerű, mutatom ...

Több Google Fotók fotótár kezelése egy telefonról

Egy előző írásban, a Gmail bejelentkezés telefonról több email fiókkal: 3 kattintás az egész már megmutattam milyen hasznos és egyszerű dolog több Google fiókot kezelni egyetlen telefonról. Így az összes Google alkalmazáshoz hozzá tudsz férni a különböző fiókokban.

Ha viszont csak arra van szükséged, hogy egy másik fiók Google Fotók fotótárhelyéhez férj hozzá, ahhoz nem kell a teljes Google fiókokat szinkronizálnod, mert a Google Fotókhoz önállóan is csatlakozni tudsz, egy teloról akár több Fotókhoz is! mood Android 5.0.2-n mutatom.
  • menj be a Google Fotók app-ba
  • tapints bal felül a menü ikonra (menu)
  • a kinyíló segédablakban érintsd meg a fiók nevét, amivel épp be vagy jelentkezve (a kép alatt)
  • a lenyílóban válaszd a Fiók hozzáadása lehetőséget (add)
  • az új ablakban add meg a Google email címet, amivel be akarsz jelentkezni
    • Tudtad, hogy ha gmail-es címet adsz meg, akkor elég csak a @gmail.com előtti részt beírni!? Ez igaz minden guglis bejelentkezési ablakra! Egy kis gépelés spórolás lusta embereknek :)
  • aztán írd be a jelszót
  • ha van kétlépcsős azonosítás a fiókhoz, akkor add meg azt is (érdemes! lásd 
  • fogadd el a Szerződési feltételeket ...
  • pár másodperc múlva eltűnik a bejelentkezési képernyő, és visszajutsz a Google Fotók alkalmazásba
  • kattints ismét a a Fiók hozzáadása lehetőségre (add) ...
  • és máris az újonnan hozzáadott Google fiók fotótárában vagy!

Google Fotók automatikus feltöltés beállítása

Most, hogy több Google Fotók fiókot is kezelsz, beállíthatod, melyik fotótárhelyre töltődjenek fel automatikusan a frissen készített fényképek, videók.
  • menj be a Google Fotók app-ba
  • tapints bal felül a menü ikonra (menu)
  • a kinyíló segédablakban válaszd a Beállítások lehetőséget (settings)
  • az új ablakban válaszd az Automatikus mentés és szinkronizálás lehetőséget, majd 
  • az új ablakban, ha még nincs bekapcsolva, kapcsold be az Automatikus mentés és szinkronizálás kapcsolót
    • ha most kapcsoltad be, akkor a felugróból válaszd ki azt a fiókot, ahová automatikusan menteni szeretnéd fotóidat
    • ha már be volt kapcsolva, akkor
  • kattints az Automatikus mentés fiókja mezőben látható Google Fiók névre, és 
  •  a felugróból válaszd ki azt a fiókot, ahová automatikusan menteni szeretnéd fotóidat
  • ennyi

 Ha már unod a banánt ... Google Fotók fiók eltávolítása a telefonról

Egy adott Google fiók fotótárhely hozzáférését nagyon könnyen el tudod távolítani a telefonodról:
  • a Google Fotókban legyél abban a fiókban, amelyiket el akarod távolítani
  • tapints bal felül a menü ikonra (menu)
  • a kinyíló segédablakban érintsd meg a fiók nevét
  • a lenyílóban válaszd az Aktív fiók eltávolítása lehetőséget (remove)
  • kattints az ELTÁVOLÍTÁS feliratra
  • volt fiók, nincs Google Fotók fiók a telefonodon (a Gugliverzumban persze megmaradt a fiók! :)

Tipp! 

Ha családi esemény van, válts át a saját, vagy a közös, családi Google Fotók fiókra, ha céges eseményeket fotózol, válts át a céges fiókba ... egy kis odafigyelés és mükszik szépen!
---

Szólj hozzá! Oszd meg és/vagy lájkold a cikket, ha hasznosnak találod! Köszönöm!